فوم بسته بندی یا همان فوم محافظ به عنوان بهترین بسته بندی محصولات حساس و شکننده شناخته میشود و مورد استفاده قرار میگیرد. به صورت کلی تمامی اجناسی که نیاز به بسته بندی دقیق و اصولی دارند، میبایست از فوم بسته بندی جهت محافظت از آنها استفاده کرد. و هر چه قدر فومهای بسته بندی با کیفیت تر و مرغوبتر باشند مورد استقبال بیشتری قرار میگیرند. در این مقاله از وب سایت پوشش کالا قصد داریم که به معرفی پرکاربردترین فومهای بسته بندی بپردازیم پس با ما همراه باشید.
انواع فوم بسته بندی موجود در بازار ایران که باید بشناسید!
فومهای مختلفی برای استفاده در بسته بندی محصولات استفاده میگردند که میتوان از انواع مختلف آنها به فومهای پلی اتیلن و فومهای پلی یورتان و فومهای ریباندد و فومهای پلی استایرن اشاره کرد. در ادامه هر یک از این نوع فومها را با جزئیات کامل برای شما بررسی خواهیم کرد:
فومهای بسته بندی پلی اتیلن
فومهای بسته بندی از جنس پلی اتیلن ترکیبی هستند از پلی اتیلن فشرده و حبابهای بسیار ریز هوا که به خاطر داشتن خاصیت تراکم سلول بهترین ایزولاسیون و عالیترین عایق از نوع برودتی، حرارتی، رطوبتی و صدا است. این نوع از فومهای بسته بندی سبک و نرم بوده و قابلیت حمل و نصب آسان دارند فومها به صورتهای پازلی و رولی، لوله ای و ورقه ای تولید و عرضه میشوند که در نوع پازلی به صورت تکه تکه بوده ولی در نوع رولی به طور یکنواخت و یک پارچه استفاده میشوند.
در نظر داشته باشید که فوم پلی اتیلن، فوم اسفنجی است که دارای خواص برتری نسبت به اسفنجهای معمولی میباشد و میتواند به عنوان پلاستیکی مقاوم در مقابل ضربه، حرارت، رطوبت و الکتریسیته مورد استفاده قرار گیرد. به صورت کلی باید بگوییم که فوم پلی اتیلن، ماده ای است کاملاً پاکیزه و غیر سمی، فاقد هرگونه بو و مزه و هیچگونه ماده خارجی و مضر را آزاد یا تولید نمیکند، و فاقد ترکیبات جانبی است. طول عمر مفید نامحدودی دارد و مستهلک نمیگردد.
فومهای بسته بندی پلی یورتان
فومهای پلی یورتان دسته ای از مواد شیمیایی هستند که از واکنش ایزوسیاناتها و پلی ال ها به عنوان مواد اصلی تشکیل دهنده ساخته میشود، این دو ماده وقتی باهم ترکیب میشوند در اثر واکنش شیمیایی به صورت فوم در آمده و بعد به جامد تبدیل میشوند. کاربرد اصلی فوم پلی یورتان استفاده به عنوان عایق ساندویچ پانل است.
در نظر بگیرید که فوم بسته بندی پلی یورتان با گذشت زمان خواص خود را حفظ میکند و دچار تغییر شکل و آسیب نمیشود و از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار است. پلی یورتان ها را اولین بار اوتو بایر در سال ۱۹۳۷ در آلمان کشف کرد و بعد از آن این مواد با داشتن خواص ویژه پیشرفت بسیار زیادی را در انواع صنایع جهان داشتند.
به صورت کلی میتوان این نوع فوم بسته بندی را به سه دسته بندی تقسیم کرد:
- فومهای نرم
- نیمه نرم
- فومهای سخت
فومهای بسته بندی ریباندد
فوم ریباند یک محصول پلی یورتان قالبی است که از تکههای فوم پلی یورتان خرد شده (آسیاب شده) که توسط بایندر به هم چسبانده شده اند تولید میشود. تولید کنندگان فوم پلی یورتان همیشه به دنبال راهی برای بازیابی ضایعات فوم پلی یورتان به منظور به حداقل رساندن هزینههای تولید هستند. با این وجود، معمولاً ۳۰ درصد فومهای پلی یورتان پس از برش و شکل دهی فوم در حین تولید به ضایعات تبدیل میشوند. بدون بازیابی، این مقدار ضایعات اتلاف هزینه برای تولید کنندگان محسوب میشود.
با توسعه روشهای عملی بازیافت پلی یورتان، تقریباً هر قطعه از ضایعات فوم قابل بازیابی است. بخش عمده ای از فومهای انعطاف پذیر پلی یورتان به تکههای کوچکی آسیاب و خرد میگردند و به عنوان زیر لایه فرش مورد استفاده قرار میگیرند. این روند آنقدر موفق است که در بسیاری از کشورها تقاضا برای فوم ضایعاتی از عرضه آن پیشی گرفته است. تولید کنندگان فوم ریباند زیرلایه فرش به طور سالانه ۲۰۰ میلیون کیلوگرم فوم ضایعاتی مصرف میکنند.
فومهای بسته بندی پلی استایرن
نوع دیگری از فومهای بسته بندی پرکاربردی که باید آنها را بشناسید، فومهای بسته بندی پلی استایرن میباشند! این نوع از فوم بسته بندی یک پلیمر مصنوعی معطر از مونومر استایرن (هیدروکربن مایعی که در واقع یکی از مشتقات نفتی است) میباشد که به سه نوع معمولی، مقاوم و انبساطی تقسیم میشود. در دمای اتاق، پلی استایرن به صورت جامد و البته انعطاف پذیر است ولی در دماهای بیشتر میتواند ذوب شده و به صورت قالبهایی درآید.
امروزه از پلی استایرن به دلیل وزن سبک، دوام بالا، عایق حرارتی بالا، اقتصادی بودن و کارایی بالا استفاده میکنند. پانل پلی استایرن یک متریال ساختمانی ارزان قیمت است که دارای ویژگیهای مناسبی جهت عایق نمودن ساختمانها است.
به صورت کلی به واسطه اینکه فومهای پلی استایرن انبساطی یا EPS فوم پلی استایرن سبک بوده و ضریب حرارتی نسبتاً پایینی دارند از آنها در فعالیتهای مختلفی همچون عایق حرارتی و صوتی در ساختمانها بجای بلوکهای سیمانی و سفالی مورد استفاده قرار میگیرد.
مزیتهای اصلی فومهای بسته بندی به صورت کلی که باید بدانید!
فومهای بسته بندی دارای خصوصیات و مزایایی میباشند که آنها را پرکاربردتر مینماید. از جمله این خصوصیتها میتوان به سبک و کم وزن بودن آن اشاره کرد که این خصوصیت باعث میشود تا جنس مورد نظر متحمل وزن اضافی نشود. از خصوصیتهای دیگر میتوان به رنگ بندی متنوع و جذب شوک به آن اشاره کرد. فومهای بسته بندی همچنین ضد آب و ضد رطوبت و مقاوم در برابر سرما و گرما نیز میباشند.
علاوه بر این ها فومهای بسته بندی باید دارای خاصیت ضربه پذیری بسیار بالایی باشند تا زمانی که متحمل فشار میشوند و یا در هنگام حمل زمانی که بیفتند مقاوم باشند و به محصول مورد نظر ضربه و صدمه وارد نشود، بنابراین ضخامت فومهای بسته بندی به کار رفته در محصولات مختلف متفاوت میباشد و به ظریف و حساس بودن و نوع کاربرد محصولات مختلف متفاوت میباشد.
اگر نیاز به استفاده از فومهای بسته بندی دارید، توصیه میکنیم که حتماً با کارشناسان فروش مجموعه پوشش کالا تصمیم بگیرید تا شما را برای یک خرید به صرفه و مطمئن راهنمایی کنند. ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم که بر اساس نیازتان به بهترین محصولات دسترسی داشته باشید.