سینی نشاء یونولیتی چیست و چه کاربردی دارد؟ 

فوم نشاء کاری چیست و چه کاربردی دارد؟ 

تا به‌حال چیزی درباره فوم نشاء کاری شنیده‌اید؟ می‌دانید که سین نشاء یونولیتی چیست و چه کاربردی دارد؟ احتمالا تا حالا حدس زده باشید که فوم نشاء کاری از ابزارهای کشاورزی است. حدس شما درست است! حتی باید اشاره کنیم که فوم نشاکاری از ابزارهای بسیار کاربردی در پرورش نشاء است. ما این مقاله را به‌طور اختصاصی به معرفی این بستر پرورش نشاء اختصاص داده‌ایم، پس با ما در ادامه همراه باشید.

نشاء کاری یا نشاکاری چیست؟

بهتر است پیش از شروع مقاله به یک سوال اساسی پاسخ دهیم. نشاء کاری یا همان نشاکاری به عملیات انتقال نشاء از مخزن نگهداری اولیه به زمین کشاورزی گفته می‌شود. در مرحله کندن نشاء‌ها از مخزن، علف‌های هرز میان آن‌ها جدا می‌شوند. به این ترتیب حذف علف‌های هرز در میان ردیف‌های نشاء کاری شده بسیار ساده‌تر می‌شود که این مزیت بسیار بزرگی است. 

نشاء کاری علاوه‌بر کنترل علف‌های هرز از آسیب دیدن بذر نیز جلوگیری می‌کند. در کاشت مستقیم بذر در زمین، ممکن است دانه توسط پرندگان، مورچه‌ها یا موش‌ها خورده شود. عملیات نشاکاری این مشکل را تا حد بسیار خوبی حل می‌کند.

سینی نشاء یونولیتی چیست؟ 

در کشاورزی، ابزارهایی تحت عنوان سینی نشاء وجود دارند که بستر اصلی کاشت نشاء محسوب می‌شوند. سینی نشاء یونولیتی دسته‌ای از سینی‌های نشاء است که جنس یونولیتی دارند. 

این فوم‌ها با توجه به کاربرد و نوع نشائی که در آن‌ها کاشته می‌شوند در چند دسته‌بندی قرار می‌گیرند. به طور مثال، فوم نشاء کاری توت فرنگی یا فوم نشاء کاری پیاز از نوع سلولی هستند و هر نشاء در یک سلول مجزا کاشته می‌شود. دسته بندی بعدی مربوط به فوم نشاء کاری برنج است. این فوم‌ها ساختار سلولی نداشته و تزریقی هستند. 

همانطور که پیش‌تر گفتیم، جنس این بسترهای کاشت از جنس یونولیت یا پلاستوفوم فشرده است. برای بسیاری از افراد این سوال پیش می‌آید که چرا یونولیت؟ فوم‌های نشاء کاری به واسطه جنس یونولیتی خود عایق رطوبت هستند و رطوبت مورد نیاز نشاء را تامین می‌کنند. در ادامه مقاله به شرح کامل مزایای این فوم‌های نشاء کاری می‌پردازیم پس با ما در ادامه مقاله «فوم نشاء کاری چیست و چه کاربردی دارد؟» همراه باشید. 

نکات مهم نشاء کاری در فوم‌های یونولیتی

فوم نشاء کاری به واسطه جنس و ساختار خود، مزایای بسیاری نیز نیز دارد. ما در این بخش از مقاله به ذکر نکاتی راجع‌به نشاء کاری در فوم‌های یونولیتی پرداخته‌ایم که مزایای آن‎‌ها را نیز شامل می‌شود. شما می‌توانید با بررسی این نکات، مناسب‌ترین انتخاب را برای پرورش نشاء خود داشته باشید. 

وزن سبک و حمل و نقل آسان 

فوم نشاء کاری یونولیتی وزن کمی داشته و به راحتی قابل حمل است. همین ویژگی منجر شده تا بسیاری از پرورش دهندگان محصولات کشاورزی اعم از سبزیجات، صیفی جات، گیاهان زینتی، میوه‌‌جات یا محصولاتی مانند برنج و پنبه تمایل داشته باشند تا از این فوم‌ها استفاده کنند. وزن کم این فوم‌ها امکان جابه‌جایی مخازن کاشت نشاء را به سادگی میسر می‌کند. 

این ویژگی به خودی خود، هزینه کاشت نشاء را تا میزان خوبی کاهش می‌دهد چرا که دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های گزاف باربری و حمل و نقل نیست.

وابسته نبودن فوم نشاء کاری به شرایط محیطی 

جالب است بدانید که فوم‌های نشاء کاری در هر محیط و هر شرایط آب و هوایی قابل استفاده‌اند. تنظیم نور و رطوبت نشاء‌ها توسط پرورش‌دهنده انجام می‌شوند و متأثر از شرایط محیطی یا آب و هوا نیستند. 

سینی نشاء یونولیتی، عایق خوب رطوبت

یونولیت به کار رفته در فوم نشاء کاری، این مخازن کاشت اولیه را به عایق‌های خوب رطوبتی بدل کرده است. یونولیت یا پلاستوفوم رطوبت درون خود را برای مدت طولانی حفظ می‌کند. حال می‌توانید حدس بزنید که کاشت و آبیاری نشاء‌ها در این فوم‌ها تا چه اندازه راحت است! همین ویژگی فوم نشاء کاری در ایران، این مخزن را به محصول پرطرفداری در مناطق گرم و خشک جنوب کشور بدل کرده است. 

از آنجایی که کشاورزان و پرورش‌دهندگان نشاء‌ها در جنوب کشور با مشکل کم آبی روبه‌رو هستند، انتخاب فوم نشاء کاری برای آن‌ها مناسب‌ترین انتخاب است چرا که کاشت و پرورش نشاء در این فوم‌ها به میزان آب زیادی احتیاج ندارد. میزان رطوبت ناشی از آبیاری نیز برای مدت طولانی در فوم باقی می‌ماند.

محافظت از نشاء تا مرحله کاشت در زمین اصلی 

فوم‌های نشاء تنها مخزن نگه‌داری از محصولات گیاهی و کشاورزی درون خود نیستند بلکه نقش محافظ را نیز ایفا می‌کنند. هیچ عامل خارجی نمی‌تواند به درون فوم نفوذ کرده و به نشاء‌ها آسیب برساند. بدین ترتیب، سلامت نشاء تا مرحله انتقال به زمین کاشت اصلی تضمین می‌شود. صحت این مورد نیز مانند تمام موارد پیشین، توسط مشتریان پوشه کالا قابل تأیید است. 

قابلیت استفاده مجدد از یونولیت ها

جالب است بدانید، با استفاده صحیح از فوم نشاء کاری می‌توان تا چندین بار از آن‌ها استفاده کرد. ساختار استاندارد و با کیفیت این نهادهای نشاء، امکان استفاده مجدد را برای کشاورزان و پرورش‌دهندگان فراهم آورده است. با شست‌وشوی صحیح و با احتیاط تا دو الی سه بار می‌توانید این ابزار کشاورزی را به‌کار بگیرید.

برای تهیه فوم نشاء کاری در ابعاد دلخواه خود به وب‌سایت پوشه کالا مراجعه کنید.

ویژگی یونولیت‌های کشاورزی

یونولیت‌ها با پیشبرد رویکردی نوین در کشاورزی در چند دهه اخیر توانسته‌اند جایگاه تجاری خوبی پیدا کنند. موارد زیر از جمله ویژگی‌های یونولیت‌های کشاورزی که در ساخت فوم‌های نشاء کاری استفاده می‌شوند، هستند.

  • یونولیت‌های کشاورزی از نظر شیمیایی خنثی هستند و در پروسه کاشت نشاء مشکلی ایجاد نمی‌کنند. 
  • رسانای پایدار حرارت هستند.
  • عایق رطوبت هستند. یونولیت‌های کشاورزی آب را برای مدت طولانی در خود ذخیره کرده و به مصرف گیاه در می‌آورند.
  • غیر سمی هستند.
  • در برابر ضربه مقاومت بسیار بالایی دارند.
  • یونولیت‌های کشاورزی از هوا ساخته شده‌اند در نتیجه سبک بوده و نشاء در آن‌ها به سادگی قابل حمل است. 
  • یونولیت کشاورزی مانند دیگر انواع یونولیت، قابل بازیافت بوده و استفاده از آن‌ها به حفظ محیط زیست کمک می‌کند.

جمع‌بندی 

فوم نشاء کاری پنبه، برنج، پیاز، توت‌فرنگی و … از انواع فوم‌های نشاء کاری ایران هستند. این نشاء‌ها ابزار مناسب کشاورزان و پرورش‌دهندگان گیاهان زینتی، سبزیجات، میوه‌جات و… را دارند. ما در این مقاله، تحت عنوان «فوم نشاء کاری چیست و چه کاربردی دارد؟» به معرفی این نهادهای کاشت نشاء و نکات مربوط به آن‌ها پرداخته‌ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *