ظروف یونولیتی در کشاورزی

ظروف یونولیتی در کشاورزی

برای چندین سال، پلی استایرن منبسط شده (EPS) به عنوان ماده انتخابی در چندین کاربرد بسته بندی مواد غذایی، عایق مقرون به صرفه و کم مصرف در کاربردهای ساختمانی و همچنین مواد بسته بندی حمل و نقل کوسن برای کالاهای حساس به شوک و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار گرفته است. اما EPS یا همان ظروف یونولیتی چیست؟ چگونه تولید می‌شود؟ و ویژگی‌های کلیدی آن چیست که آن را در این برنامه‌ها مناسب می‌کند؟ در مورد این پلیمر بیشتر کاوش کنید و از مزایا، خواص، قابلیت بازیافت و غیره به تفصیل آن را بیابید. لازم به ذکر است که ظروف یونولیتی در جاهای مختلفی به کار می‌رود که یکی از این جاها کشاورزی است. اگر شما هم قصد دارید تا با ظروف یونولیتی در کشاورز آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم این مظلب را از دست ندهید تا انتها همراه پوشان کالا باشید.

یونولیت چیست؟

پلی استایرن منبسط شده (EPS) یک ماده فوم ترموپلاستیک سلولی سفت و بسته است که به یونولیت هم شناخته می‌شود. از دانه‌های جامد پلی استایرن تولید می‌شود که از مونومر استایرن پلیمریزه شده و حاوی گاز انبساط (پنتان) حل شده در مهره پلی استایرن است. هر مهره پلی استایرن جامد حاوی مقادیر کمی گاز است که با اعمال گرما (به شکل بخار) منبسط می‌شود و سلول‌های بسته EPS را تشکیل می‌دهد. این سلول‌های منبسط شده تقریباً 40 برابر حجم مهره پلی استایرن اصلی را اشغال می‌کنند، و بنابراین با عملیات حرارتی دوم با استفاده از یک قالب، بلوک‌های بزرگ EPS را می‌توان به شکل‌های خاص سفارشی سازی کرد.

تاریخچه ظروف یونولیتی

توسعه تجاری پلی استایرن در ابتدا در آلمان توسط IG Farben در سال 1929 آغاز شد و در حدود سال 1935 توسط شرکت آمریکایی Dow Chemical Co ساخته شد. اگرچه در آلمان و ایالات متحده در طول جنگ جهانی دوم استفاده شد، فوم پلی استایرن به طور گسترده توسط شرکت داو شیمیایی در سال 1954 با نام تجاری “Styrofoam” معرفی شد. استایروفوم که توسط دانشمند داو، ری مک اینتایر اختراع شد، نتیجه تلاش برای ساختن یک لاستیک جدید با ترکیب استایرن و ایزوبتیلن بود، اما با انجام این کار، فومی 30 برابر سبک‌تر و انعطاف‌پذیرتر از پلی استایرن ایجاد کرد.

خاصیت یونولیت و ظروف یونولیتی

یونولیت را می‌توان در طیف وسیعی از چگالی از 12 کیلوگرم بر متر مکعب تا 50 کیلوگرم بر متر مکعب قالب‌گیری کرد و خواص حاصل از آن مانند مقاومت فشاری با چگالی تولید تعیین می‌شود. محصولات ساخته شده از یونولیت مثل ظروف یونولیتی در کشاورزی معمولاً مقاوم در برابر آب، سخت و مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه هستند. ساختار پر از هوا دارای رسانایی حرارتی پایدار طولانی مدت است، غیر سمی و از نظر شیمیایی خنثی است.

قالب‌گیری یونولیت

تولید محصولات ساخته شده از یونولیت در 3 مرحله انجام می‌شود:

1. پیش توسعه

  • مقدار اندازه گیری شده از دانه‌های پلی استایرن منبسط شده در یک پروفوامر قرار داده می‌شود
  • بخار از طریق این مهره‌ها و همچنین مقدار کمی (معمولاً حدود 5 درصد وزنی) پتان که یک عامل دمنده است، به گردش در می‌آید. متعاقباً مهره‌ها حدود 40 برابر منبسط می‌شوند.
  • مهره‌های پلی استایرن منبسط شده به یک قیف ذخیره سازی منتقل می‌شوند.

2. پخته شدن

  • مواد خنک می‌شوند و پنتان مایع می‌شود که خلاء نسبی در داخل مهره ایجاد می‌کند
  • دانه‌های پلی استایرن منبسط شده بین 12 تا 24 ساعت ذخیره می‌شوند تا به بلوغ کمک کنند و اجازه دهند هوا به مهره‌ها نفوذ کند.

3. شکل گیری نهایی

  • سپس دانه‌ها با استفاده از بخار حرارت داده می‌شوند و قالب با مقدار از قبل اندازه گیری شده دانه‌های منبسط شده پر می‌شود.
  • بخار به داخل قالب وارد می‌شود که دور مهره‌های پلی استایرن به گردش در می‌آید و آنها را تا 10% بیشتر می‌کند.
  • فرآیند بخار کردن متوقف می‌شود و یک خلاء برای استخراج آب متراکم و گرمای باقیمانده کشیده می‌شود. کانال‌های آب اضافی به خنک شدن قالب کمک می‌کنند

کاربرد ظروف یونولیت در کشاورزی

بسته بندی

از آنجایی که EPS 98٪ یا همان یونولیت از هوا ساخته شده است، یکی از سبک‌ترین مواد بسته بندی موجود است و بنابراین وزن بسیار کمی به بسته بندی اضافه می‌کند که به این معنی است که هزینه‌های حمل و نقل و انتشار سوخت به حداقل می‌رسد. همچنین بسیار مفید است زیرا می‌توان آن را به وضوح با محتوای خاصی مانند آرم شرکت علامت گذاری کرد و برچسب را می‌توان به راحتی مستقیماً به بسته بندی وصل کرد.

فوم پلی استایرن نیز سخت است و ماتریس سلولی مقاومت فوق‌العاده‌ای در برابر ضربه و جذب ضربه برای محافظت از محصولات ایجاد می‌کند و آن را به یک بسته بندی ایده آل در بسیاری از کاربردها تبدیل می‌کند که شامل محافظت از انواع اجزای الکتریکی از تلفن همراه گرفته تا یخچال فریزر می‌شود. همچنین برای محافظت از مواد غذایی و جلوگیری از آسیب در مراحل مختلف تولید و حمل مواد غذایی به دلیل خواصی که در رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها دارد، به طور گسترده استفاده می‌شود. رسانایی حرارتی کم آن عمدتاً در صنعت ماهی برای بسته بندی و حمل و نقل محصولات ماهی و همچنین در زمینه پزشکی برای انتقال اندام‌های حیاتی پیوند استفاده می‌شود. همچنین از کاربردهای دیگر می‌توان به کاربرد ظروف یونولیتی در کشاورزی اشاره کرد.

یونولیت در محیط زیست

یونولیت تأثیر کربن پایینی دارد زیرا فناوری‌های تولید پاک با حداقل انرژی و آب ورودی بدون اتلاف تولید برابری می‌کند. عملکرد حفاظتی EPS همچنین به کاهش هدر رفتن کالاهای شکسته یا آسیب دیده در زنجیره تأمین کمک می‌کند، که باعث صرفه جویی در مصرف انرژی، مواد و هزینه‌های حمل و نقل می‌شود.

استفاده از EPS همچنین به جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی کمک می‌کند، زیرا به دلیل ماهیت سلولی آن، از مواد غذایی محافظت می‌کند و از آسیب در مراحل مختلف تولید و حمل از مزرعه به چنگال جلوگیری می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که بسیاری از مواد غذایی مختلف به طور کامل به خرده فروش یا مصرف کننده می‌رسد.

جمع‌بندی

در این مطلب در رابطه با ظروف یونولیتی صحبت کردیم و به این پرداختیم که ظروف یونولیتی در کشاورزی و سایر صنایع هم چه کاربردهایی دارند. با تشکر از شما که وقت ارزشمندتان را در اختیار ما گذاشتید و به مطالعه این مطلب پرداختید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *