سینی کشت توت‌فرنگی چیست؟ ناگفته‌هایی که باید بدانید

سینی کشت توت‌فرنگی

اگر به فکر تولید انواع محصولات گلخانه‌ای هستید، این مطلب برای شماست؛ چرا که یکی از پرکاربردترین وسایلی که به آن نیاز دارید، سینی کشت توت فرنگی است. این روزها، در  دنیایی زندگی می‌کنیم که روز به روز جمعیت افزوده می‌شود و ما انسان‌ها برای حفظ بقای خودمان باید به روش‌های نوین روی بیاوریم. یکی از این روش‌های پرطرفدار، گسترش بیشتر استفاده از انواع محصولات گلخانه‌ای است. کشاورزی دیگر به‌تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای بشر باشد و درست در چنین شرایطی است که روش‌های گلخانه‌ای به‌عنوان روشی کمک‌کننده می‌توانند هم‌راستا با افزایش جمعیت نیازها را تأمین کنند. به سبب همین نیاز زیاد است که امروزه افراد زیادی هستند که در صنعت محصولات گلخانه‌ای مشغول فعالیت هستند و به خرید انواع ابزارهای باغبانی نیاز دارند. دراین‌بین، یکی از پرکاربردترین این ابزارها سینی نشاء برای محصولات خاص است. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که می‌خواهید محصولی گلخانه‌ای و به خصوص توت فرنگی تولید کنید، توضیحات سینی نشاء و انواع آن را در ادامه از دست ندهید. با ما همراه باشید:

سینی نشاء چیست؟

پیش از هر چیز بیایید بدانیم سینی نشاء چیست و چه کاربردی می‌تواند برای تولیدات محصولات گلخانه‌ای شما داشته باشد.

سینی نشاء با نام دیگری مانند سینی کشت هم شناخته می‌شود که در گلخانه‌ها برای کشت انواع سبزی و صیفی‌جات همانند گوجه، خیار، خربزه، کلم و  … مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع سینی نشاء، نوعی فضای بسته را برای آماده‌کردن گیاهان ایجاد می‌کند. این سینی مجموعه‌ای از گلدان‌های کوچک را تشکیل می‌دهد که همگی در کنار هم با فاصله مشخص در این سینی قرار دارند.

استفاده از سینی کشت توت فرنگی چه مزیت‌هایی دارد؟

اکنون که می‌دانید سینی نشاء چیست، ممکن است با خودتان بگویید چرا باید از این محصول استفاده کنید؟ در واقع چه دستاوردی می‌تواند برای تولید محصولات گلخانه‌ای شما داشته باشد؟

همان‌طور که پیش‌ازاین هم اشاره کردیم، سینی نشاء یکی از پرکاربردترین ابزارهای باغبانی است که معمولاً از جنس استیروفوم، پلی استرن، پلی‌اتیلن و پلی پروپن ساخته می‌شود.

اگر تجربه کشت بذر در شرایط گلخانه‌ای را داشته باشید، مطمئناً می‌دانید که مراحل اولیه رشد هر بذری دارای حساسیت بسیار زیادی است. در حقیقت همان مراحل ابتدایی است که تعیین می‌کند کیفیت نهایی گیاه چگونه باشد؛ پس نباید اصلاً آن دوران را دست‌کم گرفت. سینی کشت توت فرنگی که دارای اندازه‌های متنوعی است، مجموعه از چند سلول را کنار هم تشکیل می‌دهد که دارای بدنه‌های موازی و شیب ملایم هستند.

داشتن سلول‌های این سینی است که سبب می‌شود ریشه‌ها به‌صورت عمودی رشد کنند، بذر مراحل اولیه را بهتر سپری کند و در نهایت گیاه ایده‌آل‌تری تشکیل شود.

از دیگر مزیت‌های سینی نشاء می‌توانیم به این موضوع اشاره کنیم که سبب می‌شود نور خورشید به ریشه‌های گیاه توت فرنگی نرسد و به سبب همین موضوع، ریشه جوان باقی بماند. همچنین از ویژگی‌های مهم سینی‌های کشت، جریان فوق‌العاده هوا در آن است. ازاین‌رو، گیاه دچار پوسیدگی نمی‌شود، از رشد بیماری‌های قارچی ناشی از رطوبت جلوگیری می‌شود و مجرای هوا به رشد آن کمک بسیار زیادی می‌کند.

امکان دیگری که سینی‌های نشاء برای تولیدکنندگان محصولات گلخانه‌ای فراهم می‌کند آن است که کشت در این سینی، طول دوره رشد گیاه را کاهش می‌دهد؛ بنابراین دوره فتوسنتز کم می‌شود و این تولید محصول است که در آن تقویت و بیشتر می‌شود. در واقع، استفاده از کشت به کمک سینی نشاء، محصولات را به‌صورت زودرس تولید می‌کند. موضوعی که برای تولیدکنندگان اهمیت بسیار زیادی دارد.

و اما، یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های باغبانی در گلخانه همواره مصرف آب و مدیریت فضا است. خوشبختانه این دو دغدغه هم به کمک استفاده از سینی نشاء تا حدود زیادی می‌توانند مدیریت شوند. می‌پرسید چگونه؟ ازآنجایی‌که سینی نشاء کم‌حجم است، سبب استفاده بهینه از فضای گلخانه می‌شود. همچنین به کاهش مصرف آب کمک زیادی می‌کند.

با وجود همه این مزیت‌ها برای کشت گلخانه‌ای، واضح است که چرا انواع سینی کشت توت فرنگی به این اندازه محبوب و پرطرفدار هستند.

انواع سینی کشت توت فرنگی

سینی نشاء دارای انواع مختلفی است که متناسب با نیازتان می‌توانید از آن استفاده کنید. این سینی‌های کشت در شکل و سایزهای مختلف تولید می‌شوند که دارای تعداد حفره و عمق‌های متنوع هستند.

در واقع نوع سینی کشت انتخابی شما براساس تعداد حفره، عمق آن و … همه‌وهمه به نوع بذری که می‌خواهید آن را کشت کنید بستگی دارد.

همچنین از دیگر ویژگی‌های سینی نشاء که می‌تواند سبب تنوع آن شود، اندازه ضخامت آن است. به‌عنوان‌مثال اگر انواع سینی نشاء ضخیم را خریداری کنید می‌توانید چندین برای کشت آن را مورد استفاده قرار دهید و در هزینه‌هایتان صرفه‌جویی کنید.

جدا از این موارد، شکل حفره‌ها هم در انواع سینی کشت متفاوت است. به‌عنوان‌مثال سینی‌های نشاء این روزهای بازار دارای انواع حفره‌های گرد، مربع شکل، شش‌ضلعی و … هستند.

اکنون با وجود دانستن تفاوت انواع سینی توت فرنگی، کدام مورد متناسب با کشت بذر توت فرنگی شماست؟

اندازه‌های مختلف سینی کشت توت فرنگی

انواع مختلف سینی‌های نشاء معمولاً به‌صورت 24 حفره، 28 حفره، 32 حفره، 45 حفره، 50 حفره، 70 حفره، 84 حفره، 104 حفره و 128 حفره با ضخامت و عمق متغیر تولید می‌شوند.

در این سینی‌ها، می‌تواند انواع نهال‌های گوجه‌فرنگی، برینجال، چیلی، فلفل‌دلمه‌ای، کلم، گل‌کلم، تره فرنگی و انواع گیاهان آشپزخانه‌ای مانند ریحان، رزماری، جعفری و … و حتی گل‌هایی مانند گل همیشه بهار، مومیایی، استر، زینیا و … پرورش داد.

کاربرد انواع مختلف سینی کشت

این شما هستید که متناسب با نوع بذری که می‌خواهید در سینی بکارید، بهترین نوع آن را متناسب با نیازهای نهالتان انتخاب کنید.

پیش از استفاده از سینی و کاشتن نهال‌ها در آن، در نظر داشته باشید که آیا دانه‌ها زنده هستند یا مرده. کاری که باید انجام بدهید این است که قبل از کاشت دانه‌ها را حدود 15 دقیقه در آب بریزید. اگر دانه‌ها روی آب باقی ماندند، به‌احتمال زیاد از بین رفته‌اند. این در حالی است که اگر در زیر آب سقوط کردند؛ یعنی زنده و قابل‌کشت هستند.

و در نهایت …

و در نهایت به‌عنوان جمع‌بندی کوتاهی از این مطلب، باید بگوییم استفاده از سینی کشت توت فرنگی یکی از بهترین سرمایه‌گذاری‌هایی است که می‌توانید برای توسعه کسب‌وکار گلخانه‌ای‌تان انجام دهید.

سپاسگزاریم که وقت ارزشمندتان را برای خواندن این مطلب صرف کردید. در صورت وجود هرگونه سؤال در خرید و یا استفاده از سینی‌های کشت توت فرنگی و بسته بندی یونولیتی در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *