اگر جزو آن دسته از فروشندگان یا تولیدکنندگان میوه هستید و به دنبال یکی از بهترین انواع بستهبندی محصولات این روزهای بازار میگردید، این مطلب برای شماست! ممکن است پیش از این نام یونولیت به گوشتان خورده باشد و بهسادگی از آن عبور کرده باشید؛ اما این ماده آنقدر کاربردی است که اگر بگوییم انقلاب بزرگی در دنیای صنایع ایجاد کرده است، اغراق نکردهایم! یکی از مهمترین تأثیرات یونولیتها در بستهبندی انواع محصولات بوده است. میوه هم جزو آن محصولاتی هستند که بستهبندی یونولیتی کمک فوقالعاده به ارائه و فروش آنها میکند. ازاینرو، این مطلب را به طور اختصاصی به معرفی بستهبندی یونولیتی میوه (باکس یونولیتی حمل میوه) و انواع مزیت و ویژگیهای آن اختصاص دادهایم. به خواندن ادامه دهید و تا انتها همراه ما باشید.
یونولیت چیست؟
پیش از هر چیز بیایید کمی این ماده محبوب را بیشتر بشناسیم و بدانیم چرا تا این اندازه در دنیای بستهبندی جای خود را باز کرده است.
یونولیت یا همان مادهای که با نامهای دیگری مانند پلاستوفوم، آکاسیف، پلیاستایرن انبساطی و استایروفوم شناخته میشود، برای اولین بار در سال 1839 توسط ادوارد سیمون کشف و انقلاب بزرگی را ایجاد کرد. از مهمترین ویژگیهای ظاهری این ماده میتوانیم به تمام سفیدبودن آن اشاره کنیم. یونولیت در حقیقت از نوعی پلاستیک ساخته میشود که در اعماق وجودش دارای استایرن مونومر است.
این روزها، یکی از مهمترین کاربردهای یونولیتها در صنعت بستهبندی انواع محصولات است. در واقع برای بستهبندی محصولات انواع صنایع مانند خودروسازی، لوازمخانگی، دوچرخهسازی، ساختمانسازی، صنایع هنری و مجسمهسازی، تولید درب و پنجره و … از آن استفاده میشود. دراینبین، میوه و صنایع خوراکی هم از این قاعده مستثنی نیست و بستهبندی یونولیتی میتواند یکی از بهترین گزینههای پیشرو باشد.
کاربرد یونولیت در بسته بندی
ممکن است شمایی که این مطلب را میخوانید، صاحب یکی از صنایع یا تولیدکننده محصول منحصربهفرد خودتان در بازار باشید. درهرصورت حتی اگر نیستید و با فردی که به طور مستقیم با تولید سروکار دارد صحبت کنید بدون شک به شما از اهمیت بستهبندی خواهد گفت. نحوه بستهبندی محصولات یکی از معیارهایی است که میتواند رضایت مشتریانتان را جلب کند؛ ازاینرو، توجه به بستهبندی میتواند موفقیتهای بزرگی را برای کسبوکارتان رقم بزند.
یونولیتها، دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند که آنها را از هر ماده دیگری برای استفاده در بسته بندی متمایز کرده است. (در ادامه تمام این ویژگیها را با دقت باهم بررسی خواهیم کرد.)
بااینوجود، یونولیتها برای بستهبندی به دو صورت قالبی و ورقهای مورد استفاده قرار میگیرند. درست است که برای بستهبندی بسیاری از محصولات موجود میتوان از ورقهای یونولیت استفاده کرد، اما برخی از محصولات به قالبهای اختصاصی بستهبندی یونولیتی نیاز دارند.
این قالبها دارای شکل، ظاهر، ابعاد و همه ویژگیهای فیزیکی محصول مورد نظرتان هستند و با ماده یونولیت تهیه میشوند. ازاینرو، با استفاده از چنین قالبهایی نهتنها به زیبایی بصری بستهبندی محصولتان جان تازهای میبخشید، بلکه محافظت از آن هم بیشتر از هر زمانی میشود (موضوعی که برای نگهداری میوه اهمیت زیادی دارد).
چرا از باکس یونولیتی حمل میوه استفاده کنیم؟
و اما اکنون که با کاربرد بستهبندی یونولیتی آشنا هستید، بیایید بدانیم چرا این ماده را برای بسته بندی میوه توصیه میکنیم؟
یونولیت، بسیار سبک است
یونولیت مادهای است که حدود 95% آن را هوا تشکیل میدهد. ازاینرو، واضح است که یکی از مهمترین ویژگیهای بستهبندی یونولیتی که آن را محبوب کرده است همین سبک وزن بودن آن است. ازآنجاییکه میوهها تا حدودی محصولات سنگین وزنی هستند، داشتن بستهبندی محکم با وزن کم میتواند رضایت خرید فوقالعادهای را برای آن رقم بزند و جابهجایی آن آسان باشد.
یونولیت، عایق و ضربهگیر است
از دیگر ویژگیهای مثبت و پرکاربرد یونولیت که میتواند برای محصولاتی مانند میوهها بسیار جذاب باشد، عایق بودن آن در برابر ضربه است. جابهجایی میوهها چالشهای بسیار زیادی دارد؛ از این رو به کمک بستهبندی یونولیتی میتوانید این اطمینان خاطر را به خودتان بدهید که در حملونقل، محصولات ایمنتر منتقل شوند.
یونولیت، در برابر رطوبت مقاوم است
دلیل دیگری که باعث محبوبیت استفاده از یونولیت در انواع بستهبندیها میشود، مقاومت آن در برابر رطوبت است. اگر میوه شما بهگونهای است که در برابر دما و رطوبت دارای حساسیت است، میتوانید از یونولیت استفاده کنید. مقاومت این ماده در برابر دما و رطوبت بهراحتی سلامت محصولتان را تضمین میکند.
یونولیت، به محیطزیست آسیبی نمیرساند
اگر برای محیطزیست ارزش قائل هستید و جدا از توجه به مسائل مادی کسبوکارتان نگاه عمقیتری هم دارید، یونولیت انتخاب فوقالعادهای است! چرا که این ماده دارای قابلیت بازیافت است و آسیبی به محیطزیست وارد نمیکند.
معایب یونولیت چیست؟
- در برابر حلالهای آلی مقاوم نیست
- در صورت رنگ آمیزی با رنگهای روغنی، امکان اشتعال دارد
- اگر از کلروفلوروکربن در آن استفاده شود، به لایه ازن آسیب می رساند.
بستهبندی یونولیتی میوه چند مرحله دارد؟
اگر مزیتهای استفاده از یونولیت در بسته بندی میوه برایتان جذاب است و میخواهید بیشتر درباره نحوه تولید آن بدانید؛ باید بگوییم تولید قالبهای اختصاصی بستهبندی یونولیت در چهار مرحله انجام میشود:
در قدم اول، ابتدا طرح روی کاغذ پیاده میشود و تمامی ابعاد و سایزها توسط سفارشدهنده تأیید میشود.
در قدم دوم، مواد اولیه قالب تهیه میشوند. خوب است بدانید معمولاً از مواد مختلفی مانند آلومینیوم با خلوص بالا، چدن و یا مواد دیگر استفاده میشود. تنها باید در نظر داشت که در تولید یونولیت از موادی استفاده شود که در برابر فشار، زنگزدگی و خوردگی مقاوم هستند.
در قدم سوم، مدل ابتدایی آن تهیه میشود. این مدل میتواند بهصورت چوبی یا با همان جنس اصلی یونولیت تهیه شود و توسط سفارشدهنده به تأیید نهایی برسد.
و در مرحله آخر، ریختهگری قالب انجام میشود و در ادامه تراشکاریها هم انجام میشوند. این تراشکاریها معمولاً توسط دستگاه انجام میشوند و هیچگونه عیب و نقصی ندارند. از اینجا به بعد، مونتاژ قالب شروع شده و باکس یونولیتی میوه شما آماده دریافت و استفاده میشود.
و در نهایت …
و در نهایت، بهعنوان جمعبندی کوتاهی از این مطلب باید بگوییم یونولیت یکی از بهترین انتخابهای پیشرو برای بستهبندی میوه است. مزیتهای یونولیت همگی دستبهدست هم میدهند تا کاربرد این ماده در صنایع بستهبندی بسیار زیاد باشد. در حقیقت، فرقی نمیکند که در چه صنعتی مشغول فعالیت هستید، در هر صورت یونولیت میتواند یکی از بهترین و مقرونبهصرفهترین بستهبندیها باشد.
سپاسگزاریم که وقت ارزشمندتان را برای خواندن این مطلب صرف کردید. اگر سؤال و یا تجربهای در استفاده از بستهبندی یونولیتی و به خصوص باکسهای یونولیتی حمل میوه دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.